Gloeiend Goed

Gloeiend Goed – de intergalactische spelshow voor aan de keukentafel! Fonk, de buitenaardse presentator, doorbreekt de dagelijkse familiesleur en leert ons aardlingen nieuws te delen aan tafel. Kom achter je broekzakscherm vandaan en kijk elkaar weer aan. Fonk en zijn fonkels maken van iedereen een ster!

Deze applied game is ontwikkeld in nauwe samenwerking met psychologen, psychiaters en diverse testgezinnen. Het resultaat: een game die familybuilding mogelijk maakt. Iedereen heeft positieve aandacht voor elkaar en iedereen mag zich goed voelen. Naast de inzet van gaming in het gezin introduceert de app ook een nieuwe manier van interactie met tablets. De unieke combinatie van Text-To-Speech en een interactief verhalend systeem zorgt ervoor dat je ineens live in een televisie uitzending zit. Deze interactie bevordert contact en samenspel, in tegenstelling tot onze individualiserende broekzakschermverslaving.

Gloeiend Goed stimuleert gebruikers om nieuws aan te dragen en kan daarnaast zelf actuele onderwerpen aansnijden. Of het nou over lievelingseten, vrienden, kleding, school, pesten, verliefd zijn, drugs, geld, seks, dood, verhuizen of dromen gaat: alles wordt luchtig en positief bespreekbaar!

In samenwerking met MoleMann Mental Health en Studio Zoetekauw.

Download de tablet app via gloeiendgoed.nl

iCulture.nl: “De tekenstijl is net zo origineel als de app”

Stout Konijn

Stout Konijn is de uit de kluiten gewassen lievelingsknuffel van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd. Vroeger was Stout Konijn klein… nu niet meer. Hij doet het liefst niets zoals het hoort. ‘s Nachts is Stout Konijn wakker en keutelt, graaft en banjert hij overal dwars doorheen. Zijn enorme konijnenkeutels liggen overal in de weg. Overdag ligt Stout Konijn altijd lief en rustig te slapen, maar dan wel het liefst op een plek waar dat eigenlijk niet mag.
Douwe-Sjoerd houdt ontzettend veel van Stout Konijn, maar zo’n groot knuffeldier moet heel veel geknuffeld worden. En Douwe-Sjoerd is altijd veels te druk. Daarom zoekt Stout Konijn plekken op waar hij door iedereen geknuffeld kan worden.

Volg Stout Konijn op facebook.com/stoutkonijn
Bezoek de KeutelKassa op stoutkonijn.nl

Into the Great Wide Open: 6, 7, 8 september 2013, Vlieland
In de zomer van 2013 heeft Stout Konijn zichzelf voor het eerst uitgenodigd voor Into the Great Wide Open 2013, het driedaagse muziekfestival op Vlieland: “Ik kom ook! Tot ziens op Vlieland! Knuffels, Stout Konijn.” Iedere nacht keutelde hij de hele camping onder met zijn grote konijnenkeutels, terwijl er toch echt grote verbodsborden hingen dat hij daar niet mocht komen keutelen! Stout Konijn deed het lekker toch. Op de vrijdag lag ie zelfs te maffen in de duinen… als grote knuffelkonijnen ergens niet mogen komen dan is het daar wel. De duinovergang had kunnen instorten. Gelukkig is het festival toch goed verlopen. Kinderen hebben iedere dag de keutels verzameld en ingeleverd bij het Stout Konijn hoofdkwartier. Als beloning konden ze er hun eigen knuffelkeutel van knutselen en mee naar huis nemen of cadeau doen aan Stout Konijn.

Cinekid Festival: 24 & 25 oktober 2013, Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Ook het Cinekid Festival werd verrast door Stout Konijn. Overal reuzenkeutels… in het Medialab, bij de kassa, op de picknicktafels, zelfs in de bioscoopzalen! Iedereen die een keutel vond kon er een Knuffelkeutel van knutselen. In twee dagen zijn er tegen de 200 Knuffelkeutels geknutseld, tot er geen reuzenkeutel meer te vinden was op het Westergasfabriekterrein.

Stout Konijn @ NEMO Techniek Experience Day

Stout Konijn: Gevangen?! – Here Comes The Summer: 2 en 3 mei 2014, Vlieland
Stout Konijn is jarig! – Into The Great Wide Open: 5, 6, 7 september 2014, Vlieland

Door Douwe-Sjoerd Boschman in samenwerking met Ricardo Makosi.

Douwe-Sjoerd Boschman: Freelance conceptontwerper voor interactieve media & schrijver van de prentenboekenreeks Mijn naam is Haas, in 2007 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, altijd bezig met het creëren van interactieve verhalen, dit keer zonder stekker, live om ons heen in de Vlielandse natuur, in de urban jungle van het Westergasfabriekterrein en NEMO… waar zal Stout Konijn nog meer opduiken?
douwe-sjoerd.nl

Ricardo Makosi: Concept artist en oprichter van Tjupakabra | Games, gaat speciaal voor Stout Konijn de creatieve samenwerking aan met Douwe-Sjoerd en staat festivalbezoekers bij in het sluiten van vriendschap met stoute knuffeldieren.
tjupakabra.com

Mijn naam is Haas

CREATIEF
Mijn naam is Haas stimuleert de creativiteit van kleuters in games, prentenboeken en andere producten.

EIGENWIJS
Haas ontdekt de wereld op zijn eigen manier en gaat geen probleem uit de weg. Lekker eigen-wijs.

PRIJSWINNEND
Bekroond met meer dan 10 nationale en internationale awards.

EN GEWOON SUPER LEUK!
Word ook fan van Haas. Volg Haas op twitter (@mijnnaamishaas) en Facebook!
mijnnaamishaas.nl

© 2007-2012 Mijn naam is Haas / mijnnaamishaas.nl
© 2009-2012 Wouter Tulp / ComicHouse.nl

Spinternet – Het internet in kleutertaal

Kinderen zijn al jong mediaconsumenten. We leren kinderen lezen en schrijven, maar in onze mediamaatschappij is ook de digitale geletterdheid steeds belangrijker. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Spinternet leert jonge kinderen tussen 3 en 7 jaar spelenderwijs het ABC op het gebied van mediawijsheid, te beginnen met internet. “Wat is internet?”, vraagt Haas zich af. Ontdek nu samen met Haas en Sofie uit Mijn naam is Haas wat internet is! Verstuur je tekening via het wereld wijde spinnenweb en zie hoe vuurvliegjes de tekening vliegensvlug van computer naar computer brengen. Spinternet is opgezet als leerzame media-activiteit voor peuters en kleuters om samen met hun ouders, leerkracht of begeleider te ondernemen. Thuis, op school, in de bibliotheek, (Sp)internet is overal.

Ga naar hetspinternet.nl

Mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net
Spinternet is een samenwerking van Mijn naam is Haas, Mijn Kind Online, Cubiss en MyBee (KPN).