‘t Hol van Stout Konijn

De eerste Stout Konijn natuurspeeltuin is 11 juli 2019 geopend op Vlieland!

Het begon in 2018 met het idee van het Into The Great Wide Open festival om een bijzondere speelplek cadeau te doen aan Vlieland. Als dank aan het eiland voor de jarenlange gastvrijheid. Het cadeau is uitgegroeid tot een volledige opknapbeurt van de speeltuin aan de Sparrenlaan tot Hol van Stout Konijn. In co-creatie met de kinderen en jongeren van Bredeschool De Jutter en festivalbezoekers is het ideale speelhol ontworpen voor alle leeftijden. In nauwe samenwerking met architect Daryl Mulvihill van DMAU en speeltuinvereniging KDSO is ’t Hol van Stout Konijn werkelijkheid geworden.

Co-creatie

Stout Konijn houdt van spelen en vooral buiten spelen. Lekker knuffelen en keutelen samen met iedereen! Alle kinderen op Vlieland zijn expert in het buiten spelen. Ze doen zelfs moddergevechten op ’t Wad! Daarom wilde Stout Konijn natuurlijk niets liever dan samen met alle kinderen een fantastisch speelhol graven op Vlieland.

Alle kinderen en jongeren van Bredeschool De Jutter hebben meegedacht en meegetekend aan ’t Hol van Stout Konijn. Er zijn zelfs miniatuur speeltoestellen gebouwd van hout, touw en dennenappels. Meer dan 300 ontwerpideeën zijn verzameld. Waaruit het eindelijke ontwerp voor de nieuwe natuurspeeltuin is ontstaan.

Ontdek meer over ‘t Hol van Stout Konijn op het Stout Konijn blog!